Курас

Пізній великобульбовий сорт промислового призначення, має високий вміст сухих речовин і тому придатний для переробки на крохмаль. Добре зберігається. Стійкий до вірусних захворювань, фітофторозу як листя, так і бульб, механічних пошкоджень.Рекомендується попереднє пророщування. Нестійкий до парші, тому не бажане вирощування на піщаних ґрунтах і в засушливих умовах.

Занесений до державного реєстру сортів рослин придатних для поширення в Україні у 2010 році.

Опис та характеристика бульб картоплі сорту Курас
Середня кількість бульб, шт./кущ  12
Колір шкірки Жовтий
Колір м'якуша Білий
Форма
Округло-овальна
Глибина залягання вічок
Глибока

 Технологічні особливості картоплі сорту Курас
Група стиглості (за даними оригінатора) *
4
Група стиглості (згідно Держ. реєстру) ** СП
Період спокою бульб
Середній
Стійкість до механічних пошкоджень
Малочутливий
Засухо- та стресостійкість
Середня
Стійкість до метрибузину ***
8
*   група стиглості за даними оригінатора: 4 - пізній, 9 - дуже ранній
**  група стиглості згідно Державного реєстру сортів рослин України: ДР - дуже ранній, РС - ранньостиглий, СС - середньоранній, СП - середньопізній
*** метрибузин в умовах достатнього зволоження: 4 - дуже чутливий, 8 - нечутливий
 Кулінарні якості картоплі сорту Курас
Кулінарний тип *
С
Суха речовина
26,1 %
Напрямок використання
 столова тривалого зберігання, крохмаль
* кулінарний тип: А - не розварюється, В - слаборозварюється, С - розваристий
Стійкість картоплі сорту Курас до хвороб
Чорна ніжка *
7
Парша
Чутливий
Фітофтороз листя
Стійкий
Фітофтороз бульб
Стійкий
* чорна ніжка: 5 - середньостійкий, 7 - дуже стійкий






Copyright © 2016 AGRICO. All Rights Reserved - Насіннєва картопля, купити в Україні