Середньоранній сорт столового призначення, який забезпечує стабільну продуктивність незалежно від кліматичних умов, має міцну шкірку та формує однорідні бульби.Чудово придатний до тривалого зберігання.Стійкий до механічних травмувань.Має високу стійкість до вірусних захворювань.
Занесений до державного реєстру сортів рослин придатних для поширення в Україні у 1980 році.
Опис та характеристика бульб картоплі сорту Романо |
|
Середня кількість бульб, шт./кущ | 13 |
Колір шкірки | Блідо-рожевий |
Колір м'якуша | Білий |
Форма |
Округло-овальна |
Глибина залягання вічок |
Мала |
Технологічні особливості картоплі сорту Романо |
|
Група стиглості (за даними оригінатора) * |
7 |
Група стиглості (згідно Держ. реєстру) ** | СС |
Період спокою бульб |
Дуже довгий |
Стійкість до механічних пошкоджень |
Стійкий |
Засухо- та стресостійкість |
Середня |
Стійкість до метрибузину *** |
7 |
Кулінарні якості картоплі сорту Романо |
|||
Кулінарний тип * |
В |
||
Суха речовина |
19,7 % |
||
Напрямок використання |
столова тривалого зберігання |
Стійкість картоплі сорту Романо до хвороб |
|
Чорна ніжка * |
7 |
Парша |
Малочутливий |
Фітофтороз листя |
Чутливий |
Фітофтороз бульб |
Стійкий |
Copyright © 2016 AGRICO. All Rights Reserved - Насіннєва картопля, купити в Україні
Мапа сайту