Середньопізній високоврожайний великобульбовий сорт столового призначення, має добрі смакові якості та гарний товарний вигляд, формує однорідні бульби з привабливим фіолетовим забарвленням вічок.Національний стандарт за смаковими якостями.Сорту притаманна надзвичайно висока стійкість до парші.Має високу посухостійкість та стійкість бульб до фітофторозу.Чудово придатний для тривалого зберігання.Потребує внесення зменшеної кількості азоту.
Занесений до державного реєстру сортів рослин придатних для поширення в Україні у 1998 році.
Опис та характеристика бульб картоплі сорту Пікассо |
|
Середня кількість бульб, шт./кущ | 18 |
Колір шкірки | Жовтий |
Колір м'якуша | Кремовий |
Форма |
Овальна |
Глибина залягання вічок |
Мала |
Технологічні особливості картоплі сорту Пікассо |
|
Група стиглості (за даними оригінатора) * |
5 |
Група стиглості (згідно Держ. реєстру) ** | СП |
Період спокою бульб |
Дуже довгий |
Стійкість до механічних пошкоджень |
Стійкий |
Засухо- та стресостійкість |
Середня |
Стійкість до метрибузину *** |
6 |
Кулінарні якості картоплі сорту Пікассо |
|||
Кулінарний тип * |
В |
||
Суха речовина |
18,7 % |
||
Напрямок використання |
столова тривалого зберігання |
Стійкість картоплі сорту Пікассо до хвороб |
|
Чорна ніжка * |
5 |
Парша |
Малочутливий |
Фітофтороз листя |
Чутливий |
Фітофтороз бульб |
Стійкий |
Вас також може зацікавити:
Copyright © 2016 AGRICO. All Rights Reserved - Насіннєва картопля, купити в Україні
Мапа сайту