Рудольф

Середньопізній високоврожайний великобульбовий сорт столового призначення, має добрі смакові якості та гарний товарний вигляд, формує однорідні бульби з темно-червоним забарвленням, поверхневими вічками і білим м’якушем. Завдяки високому вмісту сухих речовин, придатний для переробки на фрі. Має високу посухостійкість та стійкість до парші і до фітофторозу бульб.Чудово придатний до тривалого зберігання.

Занесений до державного реєстру сортів рослин придатних для поширення в Україні у 2016 році.
Опис та характеристика бульб картоплі сорту Рудольф
Середня кількість бульб, шт./кущ  10
Колір шкірки Червоний
Колір м'якуша Білий
Форма
Округло-овальна
Глибина залягання вічок
Поверхневі

 Технологічні особливості картоплі сорту Рудольф
Група стиглості (за даними оригінатора) *
5
Група стиглості (згідно Держ. реєстру) ** СС
Період спокою бульб
Дуже довгий
Стійкість до механічних пошкоджень
Стійкий
Засухо- та стресостійкість
Висока
Стійкість до метрибузину ***
6
*   група стиглості за даними оригінатора: 4 - пізній, 9 - дуже ранній
**  група стиглості згідно Державного реєстру сортів рослин України: ДР - дуже ранній, РС - ранньостиглий, СС - середньоранній, СП - середньопізній
*** метрибузин в умовах достатнього зволоження: 4 - дуже чутливий, 8 - нечутливий
Кулінарні якості картоплі сорту Рудольф
Кулінарний тип *
АВ
Суха речовина
20,0 %
Напрямок використання
 столова тривалого зберігання
* кулінарний тип: А - не розварюється, В - слаборозварюється, С - розваристий
Стійкість картоплі сорту Рудольф до хвороб
Чорна ніжка *
6
Парша
Стійкий
Фітофтороз листя
Стійкий
Фітофтороз бульб
Стійкий
* чорна ніжка: 5 - середньостійкий, 7 - дуже стійкий






Copyright © 2016 AGRICO. All Rights Reserved - Насіннєва картопля, купити в Україні