Люся

Високоврожайний червонобульбовий сорт столового напряму використання, формує великі однорідні бульби з поверхневими вічками.Характеризується відмінними смаковими якостями.Має високу посухостійкість та стійкість до вірусних захворювань.Враховуючи короткий період зберігання, бажано використання врожаю у свіжому вигляді.

Занесений до державного реєстру сортів рослин придатних для поширення в Україні у 2014 році.

Опис та характеристика бульб картоплі сорту Люся
Середня кількість бульб, шт./кущ  10
Колір шкірки Червоний
Колір м'якуша Світло-жовтий
Форма
Округло-овальна
Глибина залягання вічок
Поверхневі

 Технологічні особливості картоплі сорту Люся
Група стиглості (за даними оригінатора) *
5
Група стиглості (згідно Держ. реєстру) ** СС
Період спокою бульб
Короткий
Стійкість до механічних пошкоджень
Малочутливий
Засухо- та стресостійкість
Висока
Стійкість до метрибузину ***
6
*   група стиглості за даними оригінатора: 4 - пізній, 9 - дуже ранній
**  група стиглості згідно Державного реєстру сортів рослин України: ДР - дуже ранній, РС - ранньостиглий, СС - середньоранній, СП - середньопізній
*** метрибузин в умовах достатнього зволоження: 4 - дуже чутливий, 8 - нечутливий
 Кулінарні якості картоплі сорту Люся
Кулінарний тип *
А
Суха речовина
19,2 %
Напрямок використання
 столова короткотермінового зберігання
* кулінарний тип: А - не розварюється, В - слаборозварюється, С - розваристий
Стійкість картоплі сорту Люся до хвороб
Чорна ніжка *
5
Парша
Чутливий
Фітофтороз листя
Чутливий
Фітофтороз бульб
Стійкий
* чорна ніжка: 5 - середньостійкий, 7 - дуже стійкий






Copyright © 2016 AGRICO. All Rights Reserved - Насіннєва картопля, купити в Україні