Курода

Середньопізній високоврожайний сорт столового призначення, простий у вирощуванні.Характеризується добрими смаковими якостями і гарним товарним виглядом бульб.Має високу посухостійкість та стійкість до вірусних захворювань.Завдяки високому вмісту сухих речовин, придатний для переробки на фрі.Має надзвичайно довгий період зберігання.Чутливий до метрибузину.

Занесений до державного реєстру сортів рослин придатних для поширення в Україні у 2008 році.

Опис та характеристика бульб картоплі сорту Курода
Середня кількість бульб, шт./кущ  10
Колір шкірки Червоний
Колір м'якуша Жовтий
Форма
Видовжено-овальна
Глибина залягання вічок
Мала

 Технологічні особливості картоплі сорту Курода
Група стиглості (за даними оригінатора) *
6
Група стиглості (згідно Держ. реєстру) ** СС
Період спокою бульб
Дуже довгий
Стійкість до механічних пошкоджень
Чутливий
Засухо- та стресостійкість
Висока
Стійкість до метрибузину ***
5
*   група стиглості за даними оригінатора: 4 - пізній, 9 - дуже ранній
**  група стиглості згідно Державного реєстру сортів рослин України: ДР - дуже ранній, РС - ранньостиглий, СС - середньоранній, СП - середньопізній
*** метрибузин в умовах достатнього зволоження: 4 - дуже чутливий, 8 - нечутливий
 Кулінарні якості картоплі сорту Курода
Кулінарний тип *
ВС
Суха речовина
21,2 %
Напрямок використання
 столова тривалого зберігання, картопля фрі
* кулінарний тип: А - не розварюється, В - слаборозварюється, С - розваристий
Стійкість картоплі сорту Курода до хвороб
Чорна ніжка *
6
Парша
Чутливий
Фітофтороз листя
Чутливий
Фітофтороз бульб
Чутливий
* чорна ніжка: 5 - середньостійкий, 7 - дуже стійкий






Copyright © 2016 AGRICO. All Rights Reserved - Насіннєва картопля, купити в Україні