Марфона

Середньоранній великобульбовий високоврожайний сорт столового призначення, має добрі смакові якості, стійкий до потемніння після варки.Добре зберігається.Має високу посухостійкість та стійкість до вірусних захворювань.Прекрасно підходить для запікання.Бажане попереднє пророщування або прогрівання перед висадкою.Рекомендується внесення зменшеної кількості азоту та вищої від стандартної норми калію.

Занесений до державного реєстру сортів рослин придатних для поширення в Україні у 1999 році.

Опис та характеристика бульб картоплі сорту Марфона
Середня кількість бульб, шт./кущ  16
Колір шкірки Жовтий
Колір м'якуша Світло-жовтий
Форма
Округло-овальна
Глибина залягання вічок
Дуже мала

 Технологічні особливості картоплі сорту Марфона
Група стиглості (за даними оригінатора) *
6,5
Група стиглості (згідно Держ. реєстру) ** СС
Період спокою бульб
Короткий
Стійкість до механічних пошкоджень
Чутливий
Засухо- та стресостійкість
Висока
Стійкість до метрибузину ***
7
*   група стиглості за даними оригінатора: 4 - пізній, 9 - дуже ранній
**  група стиглості згідно Державного реєстру сортів рослин України: ДР - дуже ранній, РС - ранньостиглий, СС - середньоранній, СП - середньопізній
*** метрибузин в умовах достатнього зволоження: 4 - дуже чутливий, 8 - нечутливий
 Кулінарні якості картоплі сорту Марфона
Кулінарний тип *
АВ
Суха речовина
19,7 %
Напрямок використання
 столова короткотермінового зберігання, запікання
* кулінарний тип: А - не розварюється, В - слаборозварюється, С - розваристий
Стійкість картоплі сорту Марфона до хвороб
Чорна ніжка *
6
Парша
Чутливий
Фітофтороз листя
Чутливий
Фітофтороз бульб
Стійкий
* чорна ніжка: 5 - середньостійкий, 7 - дуже стійкий






Copyright © 2016 AGRICO. All Rights Reserved - Насіннєва картопля, купити в Україні