Імпала

Ранній високоврожайний сорт столового призначення з високою стійкістю до посухи, парші та механічних пошкоджень.Має хороші смакові якості, стійкий до потемніння після термічної обробки.Можливість отримання двох врожаїв в південних регіонах країни.Здатний накопичувати врожай до появи фітофторозу.Попереднє пророщування збільшує врожайність, але висадка бульб може проводитись прямо зі сховища без прогрівання.Рекомендується внесення зменшеної кількості азоту.

Занесений до державного реєстру сортів рослин придатних для поширення в Україні у 2000 році.

Опис та характеристика бульб картоплі сорту Імпала
Середня кількість бульб, шт./кущ  12
Колір шкірки Жовтий
Колір м'якуша Жовтий
Форма
Видовжено-овальна
Глибина залягання вічок
Дуже мала

 Технологічні особливості картоплі сорту Імпала
Група стиглості (за даними оригінатора) *
8
Група стиглості (згідно Держ. реєстру) ** РС
Період спокою бульб
Середній
Стійкість до механічних пошкоджень
Стійкий
Засухо- та стресостійкість
Висока
Стійкість до метрибузину ***
7
*   група стиглості за даними оригінатора: 4 - пізній, 9 - дуже ранній
**  група стиглості згідно Державного реєстру сортів рослин України: ДР - дуже ранній, РС - ранньостиглий, СС - середньоранній, СП - середньопізній
*** метрибузин в умовах достатнього зволоження: 4 - дуже чутливий, 8 - нечутливий
 Кулінарні якості картоплі сорту Імпала
Кулінарний тип *
АВ
Суха речовина
17,7 %
Напрямок використання
 столова рання, запікання
* кулінарний тип: А - не розварюється, В - слаборозварюється, С - розваристий
Стійкість картоплі сорту Імпала до хвороб
Чорна ніжка *
5
Парша
Стійкий
Фітофтороз листя
Чутливий
Фітофтороз бульб
Малочутливий
* чорна ніжка: 5 - середньостійкий, 7 - дуже стійкий






Copyright © 2016 AGRICO. All Rights Reserved - Насіннєва картопля, купити в Україні